Oavsett om man ska ut på en härlig dag på isen eller kommer in från en lång dag är det skönt att matlagningen går så snabbt och enkelt som möjligt. Då finns det riskokare för alla tillfällen att använda sig av. Det bästa med en riskokare är att den förutom och lagar perfekt ris faktiskt kan göra flera andra maträtter. Koka andra saker som exempelvis quinoa i den går riktigt bra och ger lika bra resultat varje gång.

Golden Rice grain compared to white rice grain in screenhouse of Golden Rice plants.

Paella och rispudding är två andra middagar som går och laga där det sedan bara är att äta maten. Frittatas är en annan sak som går riktigt bra och göra i riskokaren tillsammans med många andra rätter. I stort är det bara fantasin som gränsen för hur en riskokare kan användas. Många typer av grönsaker fungerar riktigt bra att tillaga i den även om det kan krävas lite övning för att få till det.

Att låta en köksmaskin göra en del av jobbet och passa tider på tillagningen är dessutom väldigt bekvämt. Då kan allt fokus laga det man tänker äta till riset, grönsakerna eller vad nu riskokaren får äran att laga. Tilläggas kan också att det är väldigt skönt och inte behöva tänka på att passa riset alls då det lätt kan bränna fast, koka för länge eller för kort. Här kommer det att bli bra resultat varje gång. Lämpligt om man vill kunna ta en dusch eller dammsuga samtidigt som sista delen av middagen lagas klart av sig själv.