Aktiviteter för familjen

Hela familjen kan trivas ute på isen. Bjud med nära och kära att göra sällskap. Ett förslag om att göra gemensamt slag i saken och ha knytkalas brukar uppskattas stort. Använd en pizzasten från kitchentime och bjud på knapriga pizzabitar. Annars är lite småplock bra att ha med så alla kan ta vad de själv vill ha. Frukt skuret i lämpliga bitar och annat som man kan äta direkt med händerna. På så sätt undviker man att krångla med tallrikar och bestick.

Det är lämpligt att ha med något kärl så att det går och göra upp en eld. Runt elden kan man värma sig och torka blöta handskar. Håll alltid koll på elden så att inget barn kommer för nära eller stoppar in händer i den. Lär dem att respektera elden.

På isen finns det mycket roligt att göra. Åka skridskor är något som många tycker är roligt. Barn ska alltid ha hjälm eftersom det är väldigt lätt att ramla. Vuxna kan behöva gå med i början och vara ett stöd. Att bygga olika snöfigurer kan vara en bra aktivitet om snön tillåter. Vill man göra det extra roligt går det att ha med sig vattenfärg ut. Då finns dessutom möjlighet att färglägga de figurer man har skapat. Kanske det går att ordna en tävling mellan familjerna för och se vilken familj som bygger den bästa figuren? En hel dag utomhus skapar gemenskap och uppmuntrar till lek och att använda den egna fantasin. Ha det trevligt tillsammans!