Stockholms bästa skridskoställen

Stockholms bästa skridskoställen

Om du befinner dig i Stockholm och är sugen på ett skridskoäventyr så har du kommit helt rätt. Idag ska vi ta en titt på Stockholms populäraste skridskoställen. Vi börjar med Kungsträdgården, där Stockholmare har svischat fram över isen sedan 1884. Ja, du läste rätt! Isbanan som står där idag installerades 1962 och där kan man hyra både skridskor och hjälm. Låter Kungsträdgården i Norrmalm som en bra plats för er? Då är det bara att packa ner Marimekko koppen och termosen plus lite bullar i matsäcken för att njuta av en trevlig dag på isen.

Det finns också en stor skridskobana på Östermalms idrottspark som är 400 lång. Här får besökare också använda både klubba och puck på den stora planen om man vill spela ishockey med sina kompisar. Från norr till öst och sedan beger vi oss söderut och där finner vi Zinkensdamm, eller Zinken som man säger i daglig mun. Där är det öppet för allmänheten och det finns gott om plats där man kan förvara sina tillhörigheter, men lämna din Sodastream kolsyremaskin hemma och satsa på varm choklad istället för när man spenderar en hel dag på isen vill man helst dricka något varmt.

I Stockholm hittar man också isbanor på Medborgarplatsen och i Vasaparken. Oavsett vart du befinner dig i storstan så är det alltså ganska stor chans att du har en idrottspark eller isbana i närheten som bara väntar på dig. Testa gärna flera olika isbanor och se vilken som är din personliga favorit.