Packa med fika och mat på vinterutflykten

Packa med fika och mat på vinterutflykten

Det finns så mycket spännande utflykter som man kan göra på vintern. Men långa dagar i skidbacken eller ute dagsutflykten till fjället kräver också medtag av mat och dryck. Vad du behöver ta med beror helt och hållet på vilken typ av aktivitet du planerar att utföra och mängder av vinteraktiviteter passar dig med barn och många vandringsleder är anpassade även för dig som har svårt att gå eller som behöver ta med en syskonvagn.

Enkel mat för utflykten

Men när du är ute i naturen vill du inte behöva bära med dig tunga matlådor eller flaskor som väger väldigt mycket. Lätt mat som inte tar upp för mycket plats i ryggsäcken och dessutom kommer att fylla tomrummet i magen är något som du bör eftersträva. Det finns även lättare gasolkök som du kan investera i och som ger dig möjligheten att bära med dig ris, pasta eller frystorkad mat. Men du kan såklart också välja att tillaga maten hemma och sedan packa ner det i ryggsäcken.

Planera den medtagna maten på hur länge ni ska vara ute, temperaturen och såklart också hur många som ska äta.

Vinteraktiviteter att testa på

Vintermånaderna är för många en årstid som är ganska trist och mörk. Men det är lika viktigt att komma ut under vintern som på sommaren för att hålla motivationen vid liv och känns sig produktiv. Så hitta en aktivitet som du tycker om och ta med hela familjen på vandringsturer eller till skidbacken. Det finns någonting för alla!