Vintermat

Mat som smakar bäst under vintern

För den som planerar en hel dag utomhus vintertid gäller det att ha både föda och vätska med sig ut. Vilken mat smakar bäst under vintern? Finns det möjlighet kan man ta med sig deg till pizza och tillbehör. Då får alla möjlighet att lägga på de ingredienser som man föredrar. Med en pizzasten från kitchentime blir det dessutom en väldigt god pizza som liknar den man köper. Om möjligheten att värma pizzastenen över eld inte finns går det och hitta annan mat som är riktigt god.

Det finns många andra alternativ. Gör goda röror att äta på en macka. Röror kan bestå av grönsaker, tonfisk, kyckling, skinka eller något helt annat. Det blir en väldigt mättande macka som man står sig väldigt länge på. Ha med en termos med varmt vatten, då går det att göra både varm choklad, te eller kaffe beroende på vad man önskar. Att få något varmt i magen tillsammans med det man äter kan vara skönt.

Frukt kan också vara lämpligt att ha med sig. Enkelt att äta i farten och kräver inte någon förberedelse alls. Resterna av exempelvis ett äpple går dessutom att lämna ute i naturen då djuren tar tillvara på det. Grilla korv eller göra pinnbröd är annars två klassiska saker att göra när man är ute i naturen. Att sitta vid en värmande eld och äta något gott i sällskap med vänner kan vara en väldigt trevlig dag tillsammans ute i naturen.