Plurra inte i sjön

Plurra inte i sjön

Planerar du att ge dig ut på sjön med skridskorna denna vinter? Då vill vi påminna dig om hur viktigt det är att ha riktigt bra kläder så att det inte blir iskallt där ute och även för säkerhetens skull. Ta en titt på nätet och investera i en sail racing vinterjacka och en seglarväst av toppkvalitet så att du är trygg ute på sjön. Även om det är tjock is och man känner sig säker är det ändå extremt viktigt att man har flytväst och andra relevanta tillbehör. Om det skulle ske något, ja, då gäller det att vara redo.

Det finns riktigt snygga flytvästar nu för tiden så man ska inte tro att det bara är den där chock orangea västen som gäller. Kommer ni ihåg? Inte världens snyggaste design kanske. Men nu finns det helsvarta västar, färgglada, helvita, gula, blå, röda och till och med rosa i ett sportigt stuk. Några populära varumärken är till exempel Baltic, Spinlock och Zhik.

Det sistnämnda varumärket är känt för sina snygga, moderna västar, kepsar och alla andra klädesplagg du behöver när du ska vara sportig ute på sjön. De är kanske främst kända för sina högpresterande våtdräkter för segling, paddling och när du ska ge dig ut med lustjakten och njuta av en avslappnad lyxsemester.

Friluftsfrämjandet rekommenderar att man alltid åker i sällskap med andra och tar det riktigt lugnt ute på isen. Man måste ständigt kontrollera isens tjocklek med en ispik för att försäkra sig om att isen är tillräckligt tjock, annars kan man plurra!