Härliga aktiviteter under sommaren

Härliga aktiviteter under sommaren

Medan vi väntar på att isen ska frysa på finns det många andra roliga aktiviteter som förgyller sommarhalvåret. Även om det är skridskoåkning som vi älskar allra mest, är det alltid kul att ge sig ut på ett äventyr med cyklarna. Badpalatset är kul för ungarna också när hela familjen ska ut och njuta av det varma vädret!

Om ni är riktigt seriösa med cyklingen kan vi rekommendera fem av Sveriges mest populära cykelleder: Kattegattleden, Sydostleden, Åsnen runt, S:t Olavsleden och Kustlinjen längs skärgården. Kattegattleden går genom Halland ner till Helsingborg i söder även Göteborg. Den är hela 395 km lång med ett havsnära läge som gör det till ett fantastiskt val för en cykelsemester. Kom bara ihåg att packa din cykelhjälm!

Cyklister som föredrar skog framför hav kanske trivs bättre på den vackra Sydostleden som är 27 mil uppdelad i sju etapper. Denna cykelled rekommenderar vi verkligen under höstmånaderna, för det är som att cykla genom en tavla när löven börjar skifta färg och dofterna är gudomliga.

Kustlinjen längs skärgården är också fantastisk för en cykelsemester. Totalt är det 56 mil genom underbara landskap och tusentalsöar. Kombinera cyklandet med lite båtturer och ta med er ett tält om ni vill tälta på öarna ute i skärgården – eller snarare skärgårdarna i plural, för ni kan välja mellan Sörmlandskustens, Arkösunds-, S:t Annas-, Roslagens-, Stockholms-, Gryts och Tjusts skärgårdar. Det låter inte så tokigt eller hur? Kanske är det till och med så härligt att ni glömmer bort skidskorna ett slag.