Att göra när isen smälter

Att göra när isen smälter

Tyvärr är det is på sjön endast när vädret är tillräckligt kallt, och det är ju inte alltid det är tillräckligt kallt. Då finns det ju ishallar och isrinkar som du kan åka skridskor eller göra något annat på. Men det är ju inte riktigt samma sak – eller hur? Så vad ska man göra när det är sommar eller när isen inte ligger kvar på sjön?

Vissa saker kan du göra på marken istället för på isen. Du kan till exempel köpa ett par lätta vandringsbyxor för dam eller herr och ta dig ut på en promenad, bara att du går på marken istället för på isen. Det kanske inte är exakt samma sak men det är ändå bättre än att gå runt på en liten isrink eller i en ishall. 

Rulla istället för att glida

Du kanske brukar åka skridskor eller skidor på isen när den ligger på sjön? Du kan faktiskt göra samma sak fast på vägarna istället. Testa att åka rullskidor eller rullskridskor. Det är dock inte exakt samma sak så du behöver kanske träna lite innan du tar i allt du har. Och glöm inte att ha på dig hjälm och andra skydd eftersom du åker på vägar och kan skrapa upp och skada kroppen. 

Det är också viktigt att du är försiktig eftersom det kan ligga stenar på vägarna och bilar kan köra förbi. Bäst är om du rullar på en cykelbana eller på en bana som är till för rullskridskor eller rullskidor. Men bara för att isen är borta behöver du inte sluta med dina aktiviteter!