Den perfekta vinterdrinken

Den perfekta vinterdrinken

När man ska bjuda på en drink på vintern, vad passar då bättre än en äkta irish coffee? Köp irish coffe glas och börja med att öva upp kunskaperna på drinken. Den består av kaffe, whiskey, farinsocker och grädde. Väldigt simpelt men gott. På denna oerhört klassiska drink har det kommit många varianter. Vad sägs om att kunna bjuda på en jamaican coffee? Istället för whiskey så använder man sig då av rom och två sockerbitar istället för farinsocker.

En annan klassisk variant är kaffe karlsson. Där ingår en skvätt Baileys som ger drinken en helt annan karaktär och smak. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för hur det går att komponera en god och härlig drink. Samla kompisgänget och utmana varandra i att skapa den perfekta vinterdrinken. Bara fantasin sätter gränsen och det kan verkligen bli vad som helst. Drinken kan baseras på kaffe, glögg eller precis vad som helst. Självklart går det också att skapa alkoholfria alternativ om man önskar. Samla inspiration från internet och försök att tänka efter vilka smaker som går extra bra ihop och vad som absolut inte kan fungera. Det går alltid att prova!

 

Det går också att bjuda på varianten iced irish coffee, även om den möjligen passar något bättre en varm sommardag än iskalla vintern. Men alla har olika smak och uppskattar olika typer av drycker. Skillnaden på denna irish coffee variant är att man använder sig av kallt kaffe och fyller upp glaset med is.