Goda bullar till matsäcken

Kanske är det bästa med bullar just att de är så otroligt mångsidiga. Man kan fylla dem med i princip vad som helst och så länge ingredienserna funkar bra tillsammans så blir det en hit. Ett spännande recept vi kan tipsa om för de som vill minnas sommarens härliga minnen är vaniljbullar med hallon, som man gör med vaniljsocker och hallonsylt. Det är en otroligt god kombination, lätt att laga och otroligt smarrigt.

Nu när sommaren är förbi och hösten kommer med hemmamys, stearinljus och mörkare kvällar passar det riktigt bra att ta fram förklädet, degbunken och baka lite gott till familjen. Snart är det dags för utflykter till skidbackar och isrinkar och då gäller det att ha lite gott i matsäcken som man kan njuta med en varm kopp kaffe eller varm choklad i termosen. Det är bara att lägga matsäcken i korgen på den bästa elcykeln man har och överraska familjen med varma bullar. Bullar är alltid bäst, speciellt när de är nybakade!

För en lite vintrigare kombination kan vi tipsa om vaniljsocker och saffran! Och gärna med lite mandelmassa också så blir de extra krämiga. Saffran får oss alla att tänka på lucia och julen och det är väl många av oss som hamnar i en slags vinter-romantik under hela vinterhalvåret. Om ni tycker om söta bullar så kan ni också testa att byta ut hälften av sockret mot sirap. Då får ni en härlig sötma som påminner om knäck och, återigen, kan ni få lite härlig julkänsla på köpet.