Långfärdsskridskor – en kul aktivitet för alla

Långfärdsskridskor – en kul aktivitet för alla

Långfärdsskridskor är kanske inte den vintersport som många först testar på, skidåkning eller vanlig skridskoåkning tillhör det mer vanliga. Men långfärdsskridskor ger så många fördelar och är ett perfekt sätt för dig och din familj att komma ut i friska luften, packa med en härlig matsäck och ge er ut på isen.

Visserligen krävs lite kunskap för att du ska kunna åka säkert, det är alltså inte bara att ge sig ut på sjön och hoppas på det bästa. Isar kan vara ganska luriga att förstå sig på, så under de första tillfällena kan det vara bra att ha med sig någon som är kunnig och som kan lära dig hur man säkerställer att isen är tillräckligt fast och tjock.

Besök Norrland

Norrland är den allra bästa delen av Sverige när det kommer till olika vintersporter och anledningen till detta är att det blir kallare här och man kan därför börja utöva sin favoritsport tidigare än om man till exempel bor i Småland. Även när det kommer till långfärdsskridskor är Norrland perfekt och har många fina sjöar som du kan åka på.

Utöver detta finns det också mängder av andra aktiviteter som Norrland har att erbjuda, samt ett gediget utbud av mysiga hotell som därmed passar dig som vill kombinera dina aktiviteter med en trevlig spa weekend. Letar du efter ett lite mer annorlunda hotell, kan du alltid ta dig en sväng förbi ishotellet.

Ta med rätt utrustning på isen

Men rätt utrustning är A och O när du åker långfärdsskridskor och även fast isen ser riktigt tjock ut kan det ibland vara svårt att avgöra detta. Så ispikar och lina är alltid viktigt att ha med sig och ge dig aldrig ut på isar som du inte har någon kännedom om.