Takboxar

Takboxar

När vi var små undrade vi alltid vad som fanns inuti takboxarna på bilarna. Vi kan ju inte ha varit de enda som undrade över eller tänkte på detta – eller? Var det förvaringen, den unika designen, eller vad var grejen med att ha en stor låda på biltaket? Nu i efterhand har vi ju lärt oss och förstått att det var just förvaringen som takboxarna var till förr. Det tog dock ett tag för oss att inse att takboxen inte var till vilken förvaring som helst, utan mer specifikt var det för skidor, skridskor, långfärdskridskor och liknande redskap för olika fritidsaktiviteter. 

Att ha en takbox på bilen är faktiskt ganska smart nu när vi tänker efter. Då slipper man krångla med att fälla ned säten och ta upp massa plats i bilen åt skridskorna, skidorna, snowboarden eller andra redskap och tillbehör. Det är speciellt en bra idé om man ska åka bil långt, för då vill man ju sitta bekvämt och ha så mycket plats i bilen som möjligt.

Kontrollera takboxen inför varje säsong

Takboxar är inte lika vanliga på sommaren, vilket oftast innebär att de bara står och dammar under de varma månaderna. Därför är det bra att rengöra dem och se till att ingenting har gått sönder innan boxen sätts fast på biltaket igen inför användningen. Köp en högtryckstvätt hos Gardenstore.se, passa på att tvätta både bilen och takboxen och njut av känslan av att köra eller åka i en fräsch bil – både på insidan och utsidan. 

Det finns många olika storlekar att välja bland när det kommer till takboxar. Vilken du väljer bestämmer du. Men se till att den är av hög kvalité och att den klarar av tuffa väderförhållanden. Det bästa är såklart att köpa en ny – men det finns även begagnade modeller som är helt okej och som fortfarande håller en viss kvalité.