Slappna av hemma efter en dag på isen

Slappna av hemma efter en dag på isen

Att åka skridskor kräver stor ansträngning både från hjärnan och kroppen. För att du ska orka åka så mycket skridskor du vill är det viktigt att du återhämtar dig både genom vila och att äta ordentligt. Utan återhämtning kommer du tillslut inte längre orka, och då kommer du kanske inte ha möjligheten att åka några skridskor alls.

Det är inte konstigt att du blir trött efter en dag på isen eftersom att det tar så pass mycket på energin. Återhämtning och vila är med andra ord A och O för att få kroppen på fötter igen. För att du inte ska behöva åka till något hotell eller spa för att kunna slappna av får du här två tips på hur du kan slappna av i ditt eget hem.

Lugnande musik

Att lyssna på lugnande ljud eller musik får dig att slappna av mer än du tror. Känner du att det skulle vara skönt att lägga dig i sängen så gör det. Om du lyssnar på något lugnt samtidigt kommer du få en härlig vilostund. Om du inte vill ha hörlurar i öronen kan du lägga din mobil eller liknande på ditt fina sidobord och njuta av den härliga musiken.

Tänd ljus

Vad är mysigare och mer lugnande än att tända ljus? Tänd några stearinljus lite här och var och njut av den mysiga och lugnande stämningen som sprider sig i hela kroppen. Något som kan höja nivån av avslappning ännu mer är en kopp te i kombination av tända stearinljus. Vill du inte ha något varmt att dricka kan du till exempel göra en läskande dryck med din sodastream.