Kiruna under vintern

Kiruna under vintern

Om du är i Kiruna under vintern är det en utmärkt plats för utomhusaktiviteter. För dem som vill utforska det snöiga landskapet finns det gott om möjligheter till skidåkning, snöskoteråkning och längdskidåkning. Om du är ute efter något mer avkopplande kan du ta en tur med snöskor eller prova på isfiske på en av de många frusna sjöarna i området.

För en unik upplevelse kan du ta en tur med hundspann genom den vackra nordliga skogen och njuta av traditionell samisk mat under resans gång. Stanna till vid något av Kirunas många konstgallerier och museer för att lära dig mer om dess historia – från förhistorisk tid då renskötare strövade runt i regionen fram till idag. Det finns också det världsberömda ishotellet som ligger strax utanför staden.

Kirunas smultronställen

Saker att göra i Kiruna på vintern är många, men smultronställena i staden är minst lika många. Aurora Sky Station ger dig en chans att se norrskenet – det är något du inte vill missa!

Restaurangerna i Kiruna är också värda att uppleva. De erbjuder varma rätter av det traditionella samiska köket som renkött och hjortronpudding. Och glöm inte Ice Bar, där drinkar serveras på isglas! Som pricken över i:et kan du delta i en utflykt till närliggande Abisko nationalpark för att bevittna fantastiska vyer över det fantastiska bergslandskapet medan du letar efter vilda djur.

Kiruna är som ingen annan plats under vintern, med sina oändliga vidder av vit snö och hisnande vyer. Så se till att besöka området och uppleva de bästa av vad detta vinterlandskap har att erbjuda.